INHOUDSOPGAVE
VOLGENDE AFLEVERING

RE-ENA-CARNA-LARP ?  Afl.42   4 januari 2010  etalagepoppensoap

KAAAAAAAAAIIII..................... ZANNNNNN !!! brulde Kees terwijl hij met een grote zwaai zijn bamboe stok rakelings langs Kitty hoofd bewoog. Ja zo moest het ! Hij voelde zich helemaal één met de stok. 'Een Samurai heeft een lege mind, heeft geen gedachten, zodat hij snel kan reageren.' sprak Kees plechtig. Terwijl hij dit zei voelde hij een gedachte op komen die niet zo fraai was en betrekking had op het gekrijs van Valentina die wel een heel merkwaardige Geisha zat uit te beelden.


'Geen gedachte geen gedachte geen gedachte' dacht Kees. 'Kitty ging achter hem staan, legde haar handen op zijn schouders en joelde "kom Keessie, Pooooloooooonaise !!!', waarna ze luid 'Loeoeoeoe er ligt een lijster in de laaaaaaaa ! Het zal wel voor-jaar weeeeezen !' begon te lalllen. Kees schreeuwde al wankelend: 'Hou op ! Straks lig ik hier op m'n muil !' Kitty hield abrupt op en proestte 'Misschien past een strakke jurk toch niet zo goed bij je !' Kees keek beledigd en zei: 'Dat is onderdeel van de uitrusting van een samurai'. 'En wat moet jou kloffie voorstelen ? waren er in het pre-industriële japan soms bezopen-blonde-oeletoeters ?'Kitty draaide een rondje om haar as waarbij ze bijna omviel van de slappe lach. 'Ik ben bloemenmeisje ! Dat zie je toch wel ? Rare chinees, hahahahaha.' Moedeloos liet Kees zijn bamboestok zakken, hier was geen kruid tegen opgewassen, vanavond in alle stilte en in het donker zou hij verder gaan met zijn re-enactment van het pre-industriele Japan en dan met name de levensloop van een samurai en dan met name de desolate onbegrepen samurai.

verkeerd verkleedis het echt of gemaakt voor het vermaak
stoer om de stoer doenerrij
princes om de troon of de kroon


etalage voor het etaleren
hey wat wordt het vandaag

grote
hele grote verrassing
kijk maar op wwwgrote hele grote groepen
communiceren op allerlei www's
vooral nu in de kou
spelen een spelverkleden zich in een rol
en niet in die van mij en jou
nee in van die ongrijpbare rollen

verkeerd verkleed gewoon

Naveltina zat op haar troon en wachtte… wachtte en wachtte. Er gebeurde echter helemaal niks. “Wat is dit” riep ze met schelle stem. "Jullie moeten mij vermaken en snel een beetje voordat ik jullie verander in een naaktslak en een glimworm". Het was al de derde waarschuwing maar het leek of ze lucht was want het had weinig effect.

Net toen ze wilde verzinnen welke gruwelijkheden ze op het olijke duo zou loslaten veranderde haar stemming opnieuw. Ze gleed van haar stoel af en zwikte haar enkel. En terwijl ze zich omhoog hees om zo de omgeving goed te kunnen overzien weldde er een dikke traan in haar ooghoek. Hoe kon die aantrekkelijke prins met zijn enorme achter de elleboogstukken haar nu meenemen naar zijn kasteel. Ze huilde haar zakdoek nat en liet deze vervolgens quasie nonchalant vallen. Ze was nu een blok aan zijn been. Hij zou haar zo nooit meenemen naar het land van wattuh.

Net zo plots als bij latourette veranderde haar stemming weer. Wat zat ze hier te janken en wat had ze ook in Wattuh te zoeken. Het was vast een rotplek met vervelende mensen vol ziektes en ongeluk die koude oude koffie drinken. Naveltina keek even rond en moest constateren dat de omgeving om haar heen al niet veel beter was. Een wirwar van onhandige dozen die hier als paddenstoelen uit de grond leken te groeien. Ze had haar handen er al diverse keren aan gesneden. Het enige leuke was dat ze niet bloedde want koninginnen bloeden namelijk niet. En helemaal Naveltina, de koningin van de lucht niet. Die laat in extreme toestanden hooguit een klein windje. En roept daarna met een pink in de lucht sorrie of zoiets. Naveltina gaf steeds weer een nieuwe draai aan haar rol maar vond het behoorlijk lastig. Als koningin hoefde ze dat eigenlijk ook niet zelf te doen, Ze kon een rollenmaker inhuren om haar rol te verzinnen.Met behulp van haar net verworven helikopterview*, herkende Naveltina een droste effect. Al kon ze dat effect nauwelijks bevatten, afgeleid door de geur van chocola. Maar het verhaal was niet echt het probleem. Het grootste probleem was dat de twee burgers zich niet als burgers van nastoti gedroegen en dus ook niet in opstand kwamen. "Jullie houden je niet aan het script !" zei Naveltina geïrriteerd. "Dus dat wordt een rode kaart". "En volgens het LARP-reglement moet ik jullie aangeven bij de spelleiding."

noot * zie aflevering 41.

INHOUDSOPGAVE
VOLGENDE AFLEVERING