INHOUDSOPGAVE
VOLGENDE AFLEVERING

Kraaa(ai)k !!                    Afl.38      26 oktober 2009            etalagepoppensoap

"Een punt ! DAT wil ik maken ! Of eigenlijk wel een paar punten !!" Riep Kees naar Kitty. Kitty riep iets terug maar werd overstemd door alweer een trein, een lange rij tankwagons die met een verbazingwekkende vaart door het Noorderstation stoof en daarbij alles en iedereen leek mee te willen zuigen. 'Die koptelefoon, waar heb ik die nou ook maar weer ? Die zou hier wel heel handig zijn.' Een meneer van de reinigingsdienst kwam met zijn hoofd vlak voor het kniehoge-raampje hangen en keek met een verbaasde blik naar Kees waarna hij begon te grijnzen. Vervolgens keek hij weer ernstig en riep iets wat Kees niet kon verstaan vanwege de maar doordenderende trein, dus deed hij maar een poging zijn schouders en wenkbrauwen wat op te halen. De man glimlachte begrijpend draaide zich om en ging verder met zijn werk. Kees zijn aandacht keerde terug naar het raam.
Wat was mijn eerste punt nou ook maar weer ? Oh ja, de schandalige laksheid van de gemeente Groningen ! Overal lege etalages maar iedere keer weer moesten ze bedelen om een woonplek ! Steeds weer verhuizen, Kees werd er ziek van. Assen, China, bovenwoningkjes ergens achteraf, kartonnen dozen zelfs ! Hij probeerde tegenwoordig al niet eens meer de boel in te richten na een verhuizing. Flikker-het-maar-in-of-uit-de-rugzak-dan-zien-we-later-wel-weer was nu zijn systeem.


Kees draaide zich moedeloos om en zag een goedgevulde zelfs stevige Valentina met een ballon en een dood vogeltje bezig. Nou, wat weer een perfecte illustratie dacht Kees. Kom laat ik nog maar een urine-bom maken, de ontruiming zal heftig zijn, ik verhuis niet nog een keer ! De stilte keerde terug, het station was leeg.


De eerste aflevering op het Noorderstation !

Klik op de koptelefoon voor sfeervol geluid.
Alsof je er live bij bent !!Luidroepend loopt Valentina achter Kees aan de nieuwe woning binnen.   WIJ ZIJN KRAKERS!, WIJ ZIJN KRAKERS! PAS MAAR OP!

Heerlijk vind ze het om spannende dingen te doen met Kees. Kitty houdt daar niet zo van.

Ze rent als eerste de trap op naar boven. Tot haar verbazing ziet ze iets verderop in de hoek een vogeltje liggen. Het vogeltje schrikt van het lawaai en probeert met luid gekwetter weg te vliegen. Wat niet goed wil. Het beweegt een beetje raar.

Oh vogeltje, niet bang zijn hoor ! wij zijn niet echt gevaarlijk!

Valentina beweegt zich ineens een stuk rustiger.

Ben je gewond vogeltje, zegt ze terwijl ze zachtjes door haar knieën buigt om dichter bij te komen.

Kees, staat achter valentina en zegt dat het vogeltje misschien wel verzorgd moet worden. Ze duikt meteen in haar rugzak en haalt haar plak koek eruit. Breekt het in hele kleine stukjes en legt het voor het bekje van het vogeltje. Vervolgens gaat ze op zoek naar water en komt met een schoteltje terug. Drink maar lekker op hoor vogeltje!

Valentina gaat op de poef zitten die Kitty net naar binnen heeft gebracht en observeert het vogeltje. Het vogeltje begint te drinken. Op een of andere manier is het niet bang meer. Valentina kan met haar vinger de veertjes aanraken en ziet dat één veertje een flinke knik heeft.

Ik kan je wel helpen hoor vogeltje. Valentina denkt even na. Wat zou MacGyver nu gedaan hebben? Terwijl ze druk alle afleveringen die ze gezien heeft de revue laat passeren schiet er ineens een ander beeld door haar hoofd. Peter en de wolf. Afgelopen zomer liet de muziekleraar een animatiefilm zien van peter en de wolf. Ze zoekt vervolgens in een doos naar een ballon. Als ze die niet kan vinden loopt ze mopperend naar Kitty voor wat geld en vervolgens naar de winkel aan het eind van de straat om er 1 te kopen. Op de terugweg hoort ze wel wat kinderen bij het station maar ze ziet hen niet. Vreemd maar ze loopt zonder nader onderzoek door. Ze heeft belangrijkere zaken te doen.

Heel voorzichtig begint ze aan deze missie. Uit de zak met verschillende kleuren ballonnen kiest ze de lichtblauwe omdat die het minst zal opvallen. Ze knipt en knoopt. Gebruikt was ze denkt nodig te hebben. Het vogeltje laat zich vastpakken en rolt als Valentina dat vraagt.
Al snel is Valentina tevreden met het resultaat. Probeer het maar, zegt ze. Het vogeltje wipt omhoog en komt weer neer. Wipt omhoog en komt weer neer. Wipt omhoog, fladdert wat met de zijveertjes, blijft even in de lucht hangen, en komt weer neer. Zie je moet alleen nog een beetje oefenen.

Met veel donder en geraas komt er een trein op het station binnen. Het lijkt alsof er een reeks bommen ontploft zoveel herrie maakt dat. Valentina schiet gelijk weer in haar rol en roept:

WIJ ZIJN KRAKERS! WIJ ZIJN KRAKERS! PAS MAAR OP!


de vrouw die ik deze week ben tegen gekomen
pakte het pas goed aan of beter in


2 jaar geeft ze zichzelf om all over the world
op zoek te gaan naar haar woonplek


op reis met 1 rugzak en nu ook nog een klein
tasje maar dat verliest ze onderweg ook nog


alles opgeruimd weggegooid of verbrand op haar eigen
vuurplek die ze tot voor een paar dagen nog had
staat ze op het punt een ticket te boeken
naar een plek op de wereld een ideale woonplek


heel veel reisplezier zo nam ik afscheid
ook voor jou hier lachte ze terug
tot over twee jaar

wij hebben een souterrain boven
de ideale woonplek
al was het maar omdat we weer gezien worden

en de vrouw weet dat
zij had ons gezien

 

 
INHOUDSOPGAVE
VOLGENDE AFLEVERING